Bosch Indego: world's first systematic lawn mower robot

« Previous Next »
Bosch Indego

According to a machine translated Swedish press release, the German power tool maker Bosch has introduced its very first robotic lawn mower the Bosch Indego in Sweeden. Unlike all the other lawn mowers on the market the Indego mows the lawn methodically, leaving nice stripes on the lawn. The technology used for mapping and navigation is not detailed in the press release, but the list of features suggests that the Bosch Indego works without pre-installed perimeter wire because it is capable of sensing the edges of the lawn (similarly to the Ambrogio L50 robot). The Bosch lawn mower robot cuts 200 sq m (2,100 sq ft) grass in about 20 minutes before its battery depletes, but thanks to the localization system, mowing can be resumed in the exact same position after the 90 minutes long recharging stop. In a 10 hours long workday it is capable of mowing areas up to 1000 sq m (10,700 sq ft). The Bosch Indego robot uses lithium-ion batteries that last longer and withstand cold weather. The device provides password protection and loud alarm against theft.

Although the systematic mowing sounds great, we know very little about the robot. The manufacturer did not mention anything about the localization and mapping functionality, the mowing technology and the edge sensing. All the published images are computer generated (drawings), none of them display the actual product. The press release states that the robot will be available this summer for 14,995 SEK in Sweeden ($2,100 or €1,700).

Bosch Indego
Bosch Indego
Bosch Indego
Bosch Indego
Bosch Indego
Bosch Indego
Press release: 

Bosch lanserar världens första intelligenta robotgräsklippare

22 maj, 2012 14:38 CET

Bosch Indego har nu patenterat logicut-teknologin som ger en rad med fördelar:

 • Enkel installation: Roboten identifierar själv hela gräsmattans yta
 • Snabb och effektiv: Maskinen är fyra gånger så snabb som traditionella, liknande maskiner
 • För stora trädgårdar: Gräsklipparen klarar gräsmattor på upp till 1 000 kvm
 • Stöldskyddad: Anslutning sker via pinkod och ett alarm aktiveras om roboten skulle avlägsnas

Den svenska sommaren är kort och bör därför utnyttjas till fullo, men för många husägare kommer det regelbundna underhållet av gräsmattan i vägen för avkopplingen. Bosch löser nu detta genom att lansera robotgräsklipparen Indego som effektivt klipper även de mest komplexa trägårdslandskap så att ägaren kan ägna sig åt andra sommarnöjen.

Banbrytande teknologi

Gräsklipparen identifierar själv grusiga områden, träd och andra hinder oavsett trädgårdsdesign. Det betyder att man slipper förprogrammera gräsklipparen eftersom den intelligenta maskinen själv arbetar sig runt t.ex. terrasser, krökningar och buskar. För att klippningen både ska ske snabbt och lämna efter sig ett vackert resultat så klipper Indego i långa raka linjer, precis som man gör vid manuell gräsklippning. Genom Indegos schematiska klippmetod är den upp till fyra gånger så effektiv som andra robotgräsklippare på marknaden som oftast arbetar sig genom gräsmattan genom att köra kors och tvärs över gräsmattan. Roboten vet hela tiden var den är i förhållande till laddaren. Om den skulle behöva laddas under klippningen så stoppas knivbladet och efter laddning så tar den vid där den slutade. Indego kan ställas in så att den klipper gräset varannan dag, eller så ofta det är nödväldigt. För att inte lämna spår i gräsmattan så väljer den en ny vinkel att klippa från vid varje start.

Större tomter – ingen match!

På en uppladdning klarar Indigo av att klippa 200 kvm, vilket tar cirka 20 minuter. Därefter tar sig maskinen själv tillbaka till laddaren och laddas i 90 minuter och fortsätter sedan där den slutade. Det tar ca 10 timmar att klippa 1000 kvm, vilket är långt snabbare än andra maskiner. Roboten är dessutom både ekonomisk och skonsam för miljön då en klippning av gräsmattan kostar under 1 kr. För en vanlig bensindriven gräsklippare kostar det ungefär 10 gånger så mycket att klippa samma yta. Med en eldriven klippare slipper man dessutom både rök och störande ljud.

Stöldskydd och lång livslängd

Indego är stöldskyddad genom pinkod och ljudalarm, vilket kan göra livet surt för en tjuv. Robotens mjukvara kan uppdateras med ett medföljande SD-kort via internet. Maskinen är dessutom utrustat med ett smart lithiumbatteri som säkrar en lång livslängd för maskinen och gör att den även klarar av vintermånaderna.

Bosch Indego lanseras sommaren 2012 och går att hitta på byggmarknader landet över i ett begränsat antal. Det rekomenderade priset är 14 995 kr.
(press release)

Add new comment

News Archive

 • 2018:
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • May
  • Jun
 • 2017:
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • May
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Oct
  • Nov
  • Dec
 • 2016:
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • May
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Oct
  • Nov
  • Dec
 • 2015:
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • May
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Oct
  • Nov
  • Dec
 • 2014:
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • May
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Oct
  • Nov
  • Dec
 • 2013:
 • 2012:
 • 2011:
 • 2010:
 • 2009:
 • 2008:
 • 2007:
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • May
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Oct
  • Nov
  • Dec
 • 2006:
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • May
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Oct
  • Nov
  • Dec
 • 2005:
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • May
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Oct
  • Nov
  • Dec
 • 2004:
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • May
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Oct
  • Nov
  • Dec
 • 2003:
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • May
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Oct
  • Nov
  • Dec
Subscribe to RobotBG.com